Cel mai interesant lucru atunci când călătorim se află în descoperirea tradițiilor locale și a perspectivelor oamenilor care au creat locul. Întotdeauna când alegi să ajungi în altă țară, trebuie să te întrebi următorul lucru: „sunt călător sau turist?”.

Dacă vei fi turist, tot ce vei face va fi să îți notezi pe o foaie de hârtie câteva obiective pe care dorești să le vezi, vei căuta cu ce avion vei ajunge în orașul pe care vrei să-l vizitezi și cam asta-i tot. Deci vei avea de cheltuit bani pe transport aerian, pe transport între localități și pe transport pentru a vizita obiectivele turistice.

Dacă vei fi călător nu-ți vei nota nimic. Ba chiar vei începe de la tine din țară cu autostopul și vei ajunge acolo unde ți-ai dorit, pe drum cunoscând alți zeci de oameni și sute de povești. În momentul în care ai ajuns la destinație, nu te va interesa să cauți pe net obiective turistice, ci te vei împrieteni cu localnici și vei afla direct de la aceștia secretele orașului lor.

Și vei ajunge să dormi în casele lor, alături de ei și de familiile lor. Vei învăța cu adevărat despre stilul lor de viață și despre cum își trăiesc viața de zi cu zi.

Dacă în primul exemplu, o excursie de o săptămână ți-ar tăia peste 1000 de dolari din buzunar, în cazul celui de-al doilea exemplu vei ajunge să cheltuiești mult mai puțin, poate chiar până la de 10 ori mai puțin.

Și secretul este unul singur: oamenii sunt totul. Oamenii se ajută între ei și iubesc să împărtășească povești. Așadar, nu ai nevoie de bani pentru a călătorii, ci poți cumpăra fiecare călătorie pe care o faci cu povești.

Povestește-le viața ta celor cu care te întâlnești și vei avea doar de câștigat, făcându-ți prieteni în întreaga lume și vizitând totul foarte ieftin.