Mulți oameni visează la plecarea de la locul lor de muncă pentru a începe propria afacere. Mulți antreprenori de succes au trebuit să păstreze locurile de muncă, pâna când au ajuns la un punct în afacerile lor, atunci când a fost posibilă renunțarea la acestea. Această tranziție poate fi stresantă și dificilă, mai ales atunci când nu te bucură actualul job, însa nu trebuie să fie așa.
În timp ce ambiția este importantă, nu este întotdeauna suficient pentru a merge mai departe. Menținerea motivației este crucială. Este ușor să schimbi direcția de pe curs și să te descurajezi în timpul acestei faze de tranziție. Iată câteva acțiuni pe care le poți lua cât înca ești la job.
1. Fii clar cu privire la motivul pentru care vrei să-ți faci o afacere
Conectarea cu "de ce" este cel mai important prim pas pe care îl poți lua. Poate că eșți motivat de a fi propriul tău șef, independența financiară, libertatea de timp, exprimare creativă, să stai acasă cu copiii tăi sau ai ajută pe alții. Oricare ar fi motivul, știind ce motivează și te conduce este ceea ce te va ține concentrat pe visul tău în momentele dificile.
2. Dedică-te pentru visul tău
Având dorința de a avea ceva de lucru vs. a face totul pentru asta, sunt două lucruri extrem de diferite. Când te angajezi pentru visul tău, faci o obligație cu caracter obligatoriu pentru a ajunge la acest succes. Această înseamna că ești "all-in", că vei găsi soluții atunci când te confrunți cu obstacole și nu renunți, indiferent de ce s-ar întâmpla.
3. Creează o viziune personală pentru afacerea ta
Gândeste-te la ceea ce îți dorești în afacerea ta, la un an de acum și scrie-l pe o foaie. Fii foarte specific și detaliat. Descrie în detaliu în timpul prezent, care sunt activitățile în care te angajezi, care sunt clienții tăi, cât de mulți clienți ai și care este venitul lunar. Citește-ți viziunea ta cu voce tare în fiecare dimineață și seară, concentrându-de complet asupra rezultatului final – o afacere vibrantă, înfloritoare. Prin păstrarea concentrării pe rezultat, vei fi capabil să faci alegerile de zi cu zi, pentru a ignoră orice gânduri negative care poate apărea.
4. Alătură-te unui grup mastermind
Un grup mastermind este un grup de mentorat peer-to-peer, care se întâlneste în mod regulat pentru a se sprijini reciproc, cu idei de brainstorming, sfaturi și să lucreze împreună.
5. Continuați procesul de învățare
Cercetează și studieaza tot ce se poate constata că este potrivit pentru afacerea ta. Internetul oferă o mulțime de informații valoroase cu privire la construirea unei afaceri de succes. Ia cursuri, angajează un antrenor sau găsește un mentor. Ascultă podcasturi sau cărți audio în timp ce conduci.
Cu cât înveti mai mult și devii un expert în zona ta, cu atât mai încrezator, motivat și de succes vei fi.
Nu uita să îți creezi o identitate digitală, iar pentru început vei avea nevoie de un site. Poți apela cu încredere la echipa GetBranded, care îți va fi alături cu servicii profesionale de creare site și sfaturi.