Mulți oameni visează la plecarea de la locul lor de muncă pentru a începe propria afacere. Mulți antreprenori de succes au trebuit să păstreze locurile de muncă, până când au ajuns la un punct în afacerile lor, atunci când a fost posibilă renunțarea. Această tranziție poate fi stresantă și dificilă, mai ales atunci când nu te bucură de locul de muncă, însă nu trebuie să fie așa.

În timp ce ambiția este importantă, nu este întotdeauna suficient pentru a merge mai departe. Menținerea motivației este crucială. Este ușor să schimbi direcția de pe curs și să te descurajezi în timpul acestei faze de tranziție. Iată câteva acțiuni pe care le poți lua cât încă ești încă la slujba ta.

1. Fii clar cu privire la motivul pentru care vrei să-ți faci o afacere
Conectarea cu "de ce" este cel mai important prim pas pe care il poți lua. Poate ca esti motivat de a fi propriul tau sef, independență financiară, libertatea de timp, exprimare creativă, să stai acasă cu copiii tăi sau ai ajuta pe alții. Oricare ar fi motivul, stiind ce motiveaza si te conduce este ceea ce te va ține concentrat pe visul tău in momentele dificile.

2. Dedică-te pentru visul tau
Având dorința de a avea ceva de lucru vs. a face totul pentru asta, sunt două lucruri extrem de diferite. Când te angajezi pentru visul tau, faci o obligație cu caracter obligatoriu pentru a ajunge la acest succes. Aceasta înseamnă că ești "all-in", că vei găsi soluții atunci când te confrunți cu obstacole și nu renunți, indiferent de ce s-ar întâmpla.

3. Creează o viziune personală pentru afacerea ta
Gândește-te la ceea ce îți dorești în afacerea ta, la un an de acum și scrie-l pe o foaie. Fii foarte specific și detaliat. Descrie în detaliu în timpul prezent, care sunt activitățile în care te angajezi, care sunt clienții tăi, cât de mulți clienți ai și care este venitul lunar. Citește-ți viziunea ta cu voce tare în fiecare dimineață și seara, concentrându-de complet asupra rezultatului final – o afacere vibrantă, înfloritoare. Prin păstrarea concentrării pe rezultat, vei fi capabil să faci alegerile de zi cu zi, pentru a ignora orice gânduri negative care poate apărea.

4. Alătură-te unui grup mastermind
Un grup mastermind este un grup de mentorat peer-to-peer, care se întâlnește în mod regulat pentru a se sprijini reciproc, cu idei de brainstorming, sfaturi și să lucreze împreună.

5. Continuați procesul de învățare
Cercetează și studiează tot ce se poate constata că este potrivit pentru afacerea ta. Internetul oferă o mulțime de informații valoroase cu privire la construirea unei afaceri de succes. Ia cursuri, angaja un antrenor sau găsește un mentor. Ascultați podcasturi sau cărți audio în timp ce faceți naveta de dimineață.

Cu cât înveți mai mult și devii un expert în zona ta, cu atât mai încrezător, motivat si de succes vei fi.