Urmează patru reguli simple, care m-au ajutat să câștig extraordinar de multe utilizând această platformă de încredere, pentru a împărtăși expertiza mea pe piață. Acestea sunt următoarele:

1. Cunoaște-ți Brand-ul

Nimeni nu are de gând să cumpere de la tine, dacă nu ai un brand. Trebuie să te întrebi: „Pentru ce vreau să fiu cunoscut?" Dacă vei face 10 lucruri diferite, nimeni nu va ști ce faci cel mai bine. Trebuie să lași oamenii să știe ce ești foarte bun la un singur lucru, dacă dorești să le cumpere de la tine.

Iată ce fac eu: Eu scriu, vorbesc și sunt antrenor. Asta e tot ce fac. Dacă cineva vrea altceva de la mine, eu doar le recomand pe altcineva care poate folosi oportunitatea. Aceasta este ceea ce face de încredere „marca mea”. De aceea, reușesc să obțin o mie de vizualizări de profil în fiecare săptămână. Acesta este motivul pentru care obține vânzări în fiecare zi.

2. Dezvoltă-ți Povestea

Dacă ai o poveste, de ce să n-o distribui pe profilul tău LinkedIn? Cei mai mulți oameni nu se bucură să îți verifice experiența într-un format CV similar. Trebuie să păstrezi totul interesant.

Povestea ta trebuie să fie captivantă. Oamenii ar trebui să se întrebe "Oare ce e așa de special la tipul ăsta?" Daca oamenii se întreabă cine esti si ce faci, profilul tau are nevoie de o poveste. De asemenea, ai nevoie de un titlu mare și profesionist.

3. Folosește Telefonul

Dacă ești un agent de vânzări, ar fi bine să începi să folosești telefonul. Eu folosesc în mod regulat telefonul pentru a apela legăturile mele LinkedIn. Eu fac, de obicei, zeci de apeluri pe zi, atunci când am mult timp la dispoziție.

Multe dintre ele sunt de pe LinkedIn. Am deja 20 de apeluri planificate pentru săptămâna viitoare. Șapte dintre ele sunt de pe LinkedIn.

Telefonul te poate ajuta să câștigi milioane. Dacă trimiți mesaje înainte și înapoi, îți pierzi timpul. Nu vei primi prea multe oportunități în acest fel. Trebuie să ajungi să tranzacționezi afaceri. Dacă oamenii spun că doar "încearcă să te cunoască mai bine" sau "doresc să bea o cafea cu tine", chiar nu te deranja cu ei.

4. Scrie Articole

Pentru fiecare 100 vizualizări pe care le primesc, fac o vânzare. Asta înseamnă că, în cazul în care articolele mele ajung la 1000 de persoane pe săptămână, am 10 de vânzări. Cititorii mei ajung la mine în mod regulat și sunt în stare să am conversații semnificative cu ei. Pentru că oamenii iubesc articolele mele, ei găsesc valoare în plata pentru serviciile mele.

Dacă nu știi cum să scrii, mergi mai departe și partajează articole ale altor oameni. Comment dă un „like” la cât mai multe articole posibil. Activitatea ta va fi observată în rețea.