Ce gândesc și simt?

Îmi doresc să am mai mult timp liber. Îmi doresc să îmi pot petrece mai mult timp cu familia. Îmi doresc să am timp îndeajuns de mult pentru pasiunile mele. Îmi doresc să am mai mult timp să citesc. Am nevoie de unelte prin care să îmi eficientizez activitățile.

Îmi doresc să am mai multă încredere în mine atunci când iau o decizie. Îmi doresc să nu mai cer mereu aprobarea șefului sau celor din jur pentru tot ceea ce am făcut. Vreau să îmi asum responsabilitatea pentru toate acțiunile mele și să le duc la capăt, indiferent ce ar fi.

Ce aud?

Muncește mult ca să câștigi bine. Trebuie să investești cât mai mult timp pentru a avea rezultate. Fără câteva nopți nedormite nu poți avea parte de rezultatele dorite. Fă mai multe lucruri în același timp ca să fii eficient. Trezește-te mai de dimineață ca să ai mai mult timp. Pune și tu alarma aia să sune mai devreme. Dă-ți demisia dacă vrei mai mult timp liber. Mai renunță la activități. Timpul e u lux, nu te mai plânge.

Doar oamenii cu bani sunt fericiți. Dacă vrei să fii fericită, trebuie întâi să muncești mult într-o corporație, pentru câțiva zeci de ani, iar abia apoi vei fi fericită. Fii mai frumoasă, ia-ți o mașină, machează-te și vei o să fii încrezătoare.

Ce văd?

Văd peste tot informații despre cum să am parte de mai mult timp, însă mai deloc nu sunt sugerate activități practice prin care să fac rost de mai mult timp. Am acces la cărți și materiale prin care să fac rost de câteva ore în plus pe săptămână, însă nu știu cum să le pun în practică. Observ destui oameni care au timp pentru ei. Observ cum ceilalți nu au grija timpului. Observ pe stradă tot felul de oameni fericiți care par să nu aibă nicio problemă, nicio frustrare.

Văd mulți oameni care au încredere în ei și în ceea ce întreprind. Este plin internetul de informații cu metode prin care să zâmbești mai mult. Aceste metode par să funcționeze foarte bine la ceilalți. Văd tot felul de produse prin care aș putea să fiu cu 10% mai fericită. Funcționează?

Ce spun și fac?

Nu am timp. Încerc să găsesc o portiță de scăpare. Trebuie să am grijă de copii. Doar eu mă ocup de curățenie în casa asta, nu am timp de altele. Trebuie să îmi ajut părinții în fiecare săptămână. Am de învățat pentru facultate în fiecare zi.

Azi nu mai am chef, fac mâine. Am timp destul în altă zi, nu-i grabă.

Vreau să găsesc oamenii aceia care să mă placă pentru ceea ce sunt eu cu adevărat. Încerc să am mai multă încredere în mine, măcar atunci când port o conversație cu cineva, mai ales dacă e o persoană străină. Nu știu cum aș putea să scap de emoții atunci când veau să-mi exprim părerea.